Sunday, 11 January 2015

Kerstjurk en een nieuwe hobby

Allereerst een heel gelukkig nieuwjaar aan al m'n bloglezers! Beter laat dan nooit, toch? ;). In deze blogpost eindelijk een paar foto's van m'n kerstjurk met de stof uit Nepal.


Ik ben erg blij dat ik hem heb afgemaakt, ondanks dat de stof bij het naaien wat kleine beschadigingen heeft opgelopen. Van een afstandje zie je die toch niet. De jurk is een samenvoeging van New Look 6184 (bovenkant) en New Look 6143 (rok). Voor de rok heb ik maat 10 genomen en dat was perfect. Voor de bovenkant heb ik maat 8 genomen en langs de rits wat ingenomen. Bij langdurig dragen (en na diverse kerstdiners...) bleek dat de taille toch wel wat knelde, dus de volgende keer moet ik daar wat meer ruimte voor nemen.


De jurk is verder ongevoerd, omdat de stof van de achterkant ook erg mooi is, en ook zo glad dat-ie sowieso niet aan m'n panty blijft hangen. De volgende keer zou ik echter toch de bovenkant voeren, want ik vond het werken met een beleg rond de hals en biesband voor de armen erg prutserig en ook niet zo mooi. De onderkant van de jurk heb ik met de hand omgezoomd, zodat er geen zichtbaar stiksel zou zijn. Qua werk viel me dat ook erg mee, dus dat ga ik vaker doen. Alleen valt de onderkant een beetje in rare punten uiteen, waarschijnlijk omdat ik de zoom te breed heb genomen (de jurk was flink wat te lang en ik was te lui om hem eerst netjes bij te knippen).


De blinde rits is behoorlijk blind geworden. Hij neemt alleen wel een klein bochtje over m'n rug, maar aangezien ik er normaal toch een bolero overheen draag zie je daar niets van ;).

Ik heb niet zoveel te posten de laatste tijd. Ik heb m'n eerste naaimislukking achter de rug: een jurkje dat totaal scheef trekt, en waarbij de rits van middenboven achter naar m'n linkerzij loopt... Aardig wat tijd in gestoken om het op te lossen, maar ik vrees dat ik alle delen uit elkaar moet halen en opnieuw moet beginnen. Mijn hoop is, dat als ik het opnieuw naai met m'n nieuwe boventransportvoet (kerstcadeautje van vriend, yay!) het beter gaat lukken, aangezien de stof nogal lastig is (dun en een beetje elastisch). Maar daar hik ik een beetje tegen aan...

Ondertussen heb ik me op een nieuwe hobby gestort (nieuw jaar, nieuwe hobby ofzo?): breien! Breinaalden, breiboek met patronen en wol gekregen van m'n schoonfamilie, en uitgebreide brei-instructies van mijn moeder tijdens de kerstvakantie, en los geht's! M'n eerste project: een bolero. Ik heb de eerste arm al af :). Daar waar naaien bij mij nog wel eens met de nodig stress gepaard gaat en de hele studeerkamer in chaos legt, vind ik breien heerlijk rustgevend, lekker makkelijk op de bank met een kop thee. Daar gaan jullie dus meer van horen!

Breiles van m'n moeder (die een zelfgebreid vest draagt!).


Een arm! Met meerderingen en alles! In boordpatroon!

5 comments:

 1. Waw, ik vind zowel de stof als het patroon prachtig!

  ReplyDelete
 2. De jurk is heel mooi, dat heb ik met kerst gezien.
  Je breiwerk ziet er goed uit. Ik was al benieuwd hoe het er mee ging.

  ReplyDelete
 3. Prachtige jurk zeg! En zit je helemaal als gegoten!
  Ps: Een boventransportvoet is echt een uitkomst hoor! Werkt ideaal bij strech en dikke stoffen

  ReplyDelete
 4. Je hebt een prachtig jurkje gemaakt hoor. En veel succes met je nieuwe hobby

  ReplyDelete
 5. Het stofje is niet helemaal mijn dingen (sorry zunne), maar hoe je beide patronen gecombineerd hebt, prachtig gewoon!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...