Friday, 5 December 2014

Snel-klaar jurkje

Afgelopen weekend begon ik met het naaien van m'n kerstjurkje, waar ik het in m'n vorige blogpost al over had. Ik was het weekend alleen thuis, dus ik deed heerlijk aan 'bing-sewing'. Alles ging ook behoorlijk voorspoedig, totdat ik bij het naaien van de armsgaten zachtjes 'kgggg' hoorde. Bleek de stof ergens achter een scherp randje van m'n naaimachine te zijn blijven hangen en er was een soort van haaltje in de mooie stof gekomen :(. Midden op het voorpand uiteraard, aargh! Bij nadere inspectie bleken er al meerdere van dat soort haaltjes in te zitten, blijkbaar een nogal fragiel stofje! Gefrustreerd heb ik het jurkje toen maar even laten liggen en ben een snel-klaar projectje gaan doen. Nog een jurkje!


(Foto-kwaliteit is bagger, maar het wordt maar niet licht, deze dagen...) Patroontje heb ik zelf getekend, naar een jurkje in mijn kast. De inspiratie kwam hiervandaan. De stof aan de voorkant is een zijde-achtig polyestertje, met glans en een klein beetje rek (hiervandaan). De achterkant is van zwarte jersey.


Het bleek niet zo'n goed idee om een goed-rekkende stof aan een niet-goed rekkende stof te naaien: aan het einde van elke naad had ik een heel stuk zwarte jersey over... Gelukkig is jersey een erg vergevingsgezinde stof :). De geplande ingezette mouwtjes liet ik echter toch maar voor gezien.


Voor het omzomen van de hals, armsgaten en onderkant heb ik een dun strookje zoomband gebruikt. Dat strijk je op de naad, vouwt de stof om, strijkt er nog eens overheen en de naad blijft mooi vastplakken en is meteen een beetje verstevigd. Daarna heb ik er nog eens overheen genaaid, met ofwel een gewoon recht stiksel, ofwel zo'n 3x heen-en-weer recht stiksel, dat een beetje meerekt. In de nek is de naad een beetje uitgerekt, maar dat vind ik niet zo erg.


 Met een vestje en panty's kan de jurk nu ook alvast aan :).Heb overigens inmiddels besloten toch m'n kerstjurkje maar af te maken. Van niet al te dichtbij zie je waarschijnlijk (hopelijk) niet zoveel van de haaltjes, en de stof is toch al helemaal geknipt, dus ik kan er ook niets anders meer mee. Maak ik toch volgend jaar gewoon weer een nieuwe kerstjurk? ;)

3 comments:

  1. Heerlijk zo'n weekend! En een leuke jurk! Ook zo voor in de winter, leuk!

    ReplyDelete
  2. Is je mooie stofje uit Nepal nu verknoeit?
    Dit is een mooie jurk en staat prachtig met de zwarte panty en vest. Zo kun je de kerstdagen wel aan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...