Tuesday, 16 September 2014

Een telefoonhoesje en trammelant met thuisprintpatronen

Er is in de maand september nog niet veel van m'n naaimachine gerold. Ik heb wat kleine kledingreparaties gedaan. Zo fijn dat ik dat nu zelf kan! Maar een blogpost over hoe ik een gat in de zak van een spijkerbroek heb gedicht, leek me dan weer wat saai. Eén klein projectje, wat eigenlijk ook niet zoveel voorstelde, wil ik toch even laten zien, want misschien dat het iemand inspiratie geeft. Ik verbouwde in een paar snelle handelingen dit in-neon-letters-reclame-schreeuwend telefoonhoesje...


... om tot deze bescheiden, stijlvolle, minimalistisch versie.


Kwestie van de naden lostornen, bovenkant omdraaien en weer vaststikken. Simpel, maar heel effectief. Even voor de goede orde, fysica en ik kunnen het verder meestal uitstekend met elkaar vinden ;). 

Voor degenen die zo'n hoesje zelf zouden willen maken, het idee is heel simpel. Het bestaat uit 3 stukjes stevig vilt, iets groter dan je telefoon. De bovenkant (hier in grijs) heeft een kleine uitsparing, zodat je je telefoon er makkelijk uit kan halen. De onderkant is dubbel, er zit een paars stuk vilt aan de binnenkant, daaronder zit weer een grijs stuk. Hierdoor is er aan de rand van het hoesje een paars accent te zien is (niet op de foto's zichtbaar). In het grijze vilt van de achterkant zit een spleet (te zien op de onderste foto), zodat je hier nog eventueel een bankpasje of een geheugenkaartje in kan stoppen, vandaar ook de dubbele achterkant. 


De randen kun je met een simpele, rechte steek doorstikken (zoals hier aan de onder- en bovenkant is gedaan), of zigzaggen (zoals hier aan de zijkanten is gedaan). 

Ik heb overigens laatst twee patronen voor jurkjes online gekocht. Helemaal onwetend over wat me te wachten zou staan, heb ik deze als 'thuisprintpatronen' gekocht. Omdat ik dacht dat ik ze dan snel en makkelijk in huis zou hebben. Ehm... Think again...


Nu weet ik dus dat dat neerkomt op twee keer 60 (!) A4tjes printen, van elk van die A4tjes heel precies 2 randjes afknippen en vervolgens al die A4tjes nauwkeurig en één voor één aan elkaar plakken. Met de hand! Heel precies! Eén voor één! Twee keer 60 A4tjes! En het resultaat is een enorm vel papier, dat ongeveer de hele vloer van de werkkamer bedekt en wat je met geen mogelijk ergens meer fatsoenlijk opgeborgen krijgt. 


Ik heb één patroon gedaan, ik denk dat ik de tweede alsnog in de winkel ga kopen, mocht ik hem toevallig tegenkomen ;). Hebben jullie wel eens zo'n thuisprintpatroon gekocht? Wat was jullie ervaring daarmee? Mis ik een handige tip? 

Het zal overigens nog wel even duren voordat deze jurk af en geblogd gaat worden. Ik ben nu eerst bezig met een proefjurk uit een oud dekbedovertrek, waarvan nog te bezien valt of die blogwaardig is. En dan ben ik vanaf volgende week drie weekjes op vakantie :). Tot over een tijdje dus!

5 comments:

 1. Dat is inderdaad wel heel veel werk! Heb tot nu toe alleen nog maar patronen voor kinderkleding zo gekocht. Ook veel werk, maar toch een flink stuk kleiner. Bij die patronen werd ook steeds de optie gegeven van een A0 print, maar ik neem aan dat dat hier niet mogelijk was?

  Fijne vakantie!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha, daar had ik nog niet aan gedacht, om het op A0 formaat te printen. Maar helaas, net even gekeken en dat kan inderdaad hier niet. ' t Was sowieso al heel ingewikkeld met een soort versleutelde pdf die je ook in totaal maar 3x mag printen enzo. Beetje onzinnig, want je kan natuurlijk de uitgeprinte A4tjes meteen in de scanner stoppen ;).

   Delete
 2. Weer heel mooi geschreven, alsof ik erbij ben! Ook een leuk hoesje, voor je nieuwe telefoon, neem ik aan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, inderdaad voor m'n nieuwe telefoon! Bevalt toch wel goed hoor, zo'n smartphone :).

   Delete
 3. heel mooi je telefoonhoes en inderdaad die pdf patronen brengen heel veel werk met zich mee

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...