Tuesday, 1 July 2014

Een schoudertas met plooien

En daar rolde de volgende tas van mijn naaitafel af. Voor mezelf dit keer! Maken en in gebruik nemen ging sneller dan het vinden van een patroon. Ik wilde een tas met een verstelbare schouderband, zodat ik hem zowel 'cross body' kan dragen (handig op de fiets) als over één schouder (iets eleganter). Het moest een grote tas worden, maar niet lomp. Ik heb volgens mij wel twintig patronen aan m'n pinterest toegevoegd, maar ik bleef twijfelen. Tot ik deze prachtige tas tegenkwam, van Happy in red. Dat moest 'm worden. De bron van deze tas bleek dan grappig genoeg de pleated tote van the long thread te zijn, één van de eerste patronen die ik 'gepind' had.


De buitenstof is een stevige katoen van de Ikea en voor de voering heb ik mezelf eens laten gaan met een echt 'designerstofje': Peony van Tilda. Net een cadeautje, iedere keer dat ik m'n tas open doe ;).Het patroon is erg eenvoudig en de tas zit snel in elkaar. Net als Happy in red naaide ik een paspelband mee (die ik zelf gemaakt heb!) en ging ik voor een lange schouderband in plaats van twee korte hengsels. Ook voegde ik een magneetsluiting, binnenzakjes en een sleutelhaakje toe. Vooral die laatste is echt handig! Ik kan nu met één hand in m'n tas graaien en heb m'n sleutels binnen 2 seconden gevonden :).

Als tussenvoering gebruikte ik weer vlieseline h640. Gecombineerd met de stevige buitenstof leverde dat een tas op die heel mooi in vorm blijft staan. Wat het ook opleverde was de ultieme uitdaging voor mijn naaimachine die, bij het doorstikken van de bovenrand ter hoogte van de hengsels, onder het produceren van angstvallige geluiden, alleen nog maar steekje voor steekje vooruit wilde. Volgende keer toch maar iets liever voor m'n naaimachientje zijn ;). Als laatste nog een fotootje van mijzelf met tas, voor een idee van de grootte ervan. Heb m'n tas natuurlijk meteen uit shoppen genomen naar de lokale stoffenwinkels, op zoek naar materiaal voor het volgende project!

7 comments:

 1. Heel mooi. Jaloers op zoveel tijd!

  ReplyDelete
 2. Prachtige tas, gemaakt van het stofje wat wij samen in de Ikea hebben gekocht?
  Ja, de voering is schitterend. Ik ben jaloers op je geduld en lust om te prutsen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Inderdaad, dat stofje! En de ringen en de rits komen uit jouw voorraadkast :)

   Delete
 3. Het stofje aan de binnenkant is inderdaad om happy van te worden! Tof gedaan!

  ReplyDelete
 4. Tof tasje met idd een vrolijk binnenstofje!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...