Sunday, 13 April 2014

Poef

De dag dat ik definitief vertrek naar ons tweede huisje in Duitsland en afscheid ga nemen van ons eerste huisje in Amsterdam komt steeds dichter bij. Hoewel ik de diversiteit en de schoonheid van Amsterdam erg ga missen, verheug ik me er ook op dat ik in een 'echt volwassen' appartementje ga wonen (lees: een drie-kamer appartement met een badkamer van fatsoenlijk formaat, dubbel glas en er druppelt geen water naar binnen als het regent). Ik vind het dus ook erg leuk om wat voor de inrichting van dit appartementje te naaien. Een tijdje geleden naaide ik al groene gordijnen voor in de woonkamer (die, oh grote ergernis, een klein beetje te kort bleken te zijn, maar ik denk dat we dat gaan accepteren). Ik had nog flinke lappen groene stof over, en deze bleken prima te passen bij een leuke bloemencanvas die ik ook bij de Ikea gekocht had, en zo ontstond het idee voor een poef. Afgelopen week had ik, net voordat ik voor een weekje naar Duitsland vertrok, nog even tijd om hem in elkaar te zetten.

Poef

Het idee is om de poef te vullen met krantenpapier, maar aangezien het oud papier net opgehaald was, hebben we er voorlopig maar een dekbed in gedaan. Hij moet dus nog wat steviger opgevuld worden. 

Eerste keer dat ik paspel gebruikt heb!

Inspiratie voor de poef haalde ik hier en hier, maar ik maakte de poef groter en vooral ook hoger. De delen die van de gordijnstof gemaakt zijn (zijkant en onderkant) heb ik van dubbele stof gemaakt, in plaats van versteviging te gebruiken, aangezien ik toch zoveel stof over had. De bovenkant heb ik wel verstevigd.


Het meeste denkwerk ging in de rits zitten. Een rits leek mij een must, want een poef moet je kunnen wassen en bijvullen. Maar ik wilde de rits het liefst niet prominent in zicht. Ik heb dus uiteindelijk gekozen voor een blinde rits en heb hem aan de onderkant tegen de paspel aanzet, zoals dat in het algemeen gedaan wordt bij een normaal kussen met paspel. Dat ging best goed, ondanks dat er natuurlijk een ronding inzit.


Ergens kwam ik de tip tegen om de rits in dezelfde kleur te doen als de paspel, wat inderdaad erg goed uitwerkte (en bovendien handig was, omdat ik met geen mogelijkheid een rits in de groene kleur van de gordijnstof kon vinden).


Edit (8-5-2014): Na de verhuizing hadden we zoveel dekbedden en kussens over dat we de poef maar zijn gaan gebruiken als opslag daarvoor. Dat bleek een goed idee, de poef is nu mooi gevuld. Daarom even een nieuwe foto hieronder. 


7 comments:

 1. Hij is mooi geworden, Maaike. Knap

  Annemiek

  ReplyDelete
 2. Ja, hij is heel mooi geworden. De kleur van de paspel is precies goed bij de bank en de rits is knap weggewerkt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank je wel! De bank gaat alleen verplaatst worden naar de studeerkamer, als de zwarte bank uit Amsterdam hierheen komt, maar alsnog is het leuk. Ik ga denk ik nog twee kleine kussentjes maken voor op de bank, met voor de bloemenstof en achter de groene stof en natuurlijk weer de rode paspel ertussen.

   Delete
 3. Tof dat je mijn blog bezocht en zo ontdek ik de jouwe ! Ik heb hier dan al veel leuke projecten gezien. Deze poef vind ik geweldig en heel mooi gedaan met de weggewerkte rits !

  ReplyDelete
 4. Mooi en de tip van de rits, kende ik nog niet. Die zit inderdaad goed verstopt, op die manier ;-)
  Kom je maandag weer langs, dan kan je een andere creatie gaan linken op de wekelijkse link your stuff op ikblogjijblogt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank je wel! Ik ga proberen binnenkort weer een link te plaatsen, maar zit momenteel midden in een verhuizing, dus ik kan niets beloven ;). Maar ik vond het erg leuk om mee te doen en zo ook andere blogs te leren kennen :).

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...